hits

Oppdatering på framtidsplanene

Heyy fine! 

Sist gang jeg snakket om framtidsplanene, fortalte jeg dere om søknaden min til et universitet i New York. Jeg har alltid vært gira på å studere/bo i utlandet, og bestemte meg for å bare hoppe i det. Men så viste det seg at jeg manglet et par ting for søknaden, og da det kom i kræsj med alt stresset med å få gode karakterer siste året av VGS, YouTube-kanalen min, UpCloseTV ++ følte jeg på meg at det ikke var det jeg ville akkurat nå. Selvfølgelig VIL jeg til New York, men å tilbringe mine 4 neste år der med høye studieutgifter og diverse ting fordi jeg er "redd" for å ikke oppleve ting i utlandet, følte jeg ble litt feil.

Men det å jobbe og reise utenlands er langt ifra slettet fra tankene! Drømmen siden ungdomsskolen var jo filmskole (USC) i Los Angeles, men flere ting endret barndoms-drømmeskolen. Bl.a.: Etter å ha hatt praksisplass i Topp ble jeg mer interessert i journalistikk, den norske YouTube-kanalen begynte å komme seg, og jeg begynte å tenke "Bør jeg velge film som en utdanning?". Jeg begynte å tenke på å ha en utdanning hvor jeg lærer noe jeg ikke kan lære utenfor skolebenken, ettersom jeg faktisk ser på studier som jus og økonomi som noe spennende. Og det bør jeg vel ta utnytte av, eller? Anyways! Jeg tror det å satse på UpCloseTV de kommende årene + starte med et annet kult prosjekt (som jeg kom på i går faktisk!) kan gi meg kontakter innenfor bransjen i utlandet også. Som da naturligvis kan føre til litt reiser dit... :)

I det siste har det vært mye stress med dette av forbedring av karakterer, hvor jeg skal komme inn ++, ettersom framtidsplanene ble litt forandret i siste liten. Slik ser min foreløpige plan ut:

1. Gjøre så godt jeg kan på VGS siste halvår (bare et halvt år igjen??!)

2. Fortsette å satse på den norske YouTube-kanalen

3. Tilbringe sommeren på reise (film-kurs i USA...? ;) )

Etter sommeren 2016...

4. Studere økonomi på BI

5. Satse på UpCloseTV for fullt

6. Begynne på mitt nye, hemmelige prosjekt... ;)

Dere aner ikke hvor mye jeg gleder meg til å avsløre punkt 6. Og det kommer jeg nok ikke til å avsløre før sommeren, hehe... Etter jeg er ferdig med å studere, vil jeg også prøve å komme meg gradvis tilbake i regissør-stolen. Men herregud da: Alt kan skje! Man kan jo ikke planlegge alt fra punkt til prikke fram i tid, heller... :) Er du like glad i å legge framtidsplaner som meg? Eller er det bare jeg som er gal? Hehe..

I wanna go to Bournemouth

One day. ♥ Bournemouth, England.


Bilder fra weheartit.com, collage laget selv.

Hva skal du velge på VGS?

I det siste har jeg kommet over flere innlegg med ungdomskole-elver som lurer på hvilken linje de skal ta til høsten, i tillegg til at jeg har fått spørsmål om hva de skal velge. Dette gjelder da spesielt valget mellom MK og studiespess. Utdanning er veldig viktig, og jeg har hørt fra tidligere VGS-elever at det var de tre årene på videregående de følte de lærte mest. Jeg går nå 1. året på medier og kommunikasjon, og vil gjerne dele min erfaring med dere.

Helt siden valget sto om hvilken VGS jeg skulle velge for 1 år siden, har jeg tenkt mye på fremtiden, og at jeg må ta riktige valg. Da jeg kom inn på to VGS skoler, var valget vanskelig. En høy standards-privatskole som er kjent for sine høye, faglige resultater, og en annen skole som jeg søkte fordi jeg ville gå MK ettersom drømmen er å jobbe med media. Valget ble MK. MK-fagene passer meg kjempebra, og jeg har en herlig klasse. Men jeg kan innrømme at jeg fortsatt har tanker i dag om "Valgte jeg riktig?", men det er fordi jeg tenker altfor mye på fremtiden, på andre jobber, og er b.l.a. redd for å ikke klare meg innen den mediabransjen jeg vil innta.

Bilde fra da jeg besøkte TV2 sine studioer ang. en yrkesoppgave. Her under sendingen av God Morgen Norge.)

Da jeg valgte MK, tenkte jeg også på de fornuftige sidene ved å ta media, og ikke at det bare skulle være "gøy og moro". Framtiden vil så og si være enda mer preget av å kunne mediarelaterte ting. Vi tar jo ikke bare bilder og lærer om komposisjon. Kommunikasjon er også viktig i dette (ogi mange andre fag): hvordan kommunisere med kunder, lage logo og manualer for bedrifter, hvordan selge ++. Nå har vi en oppgave innen app-produsering, hvor vi skal selge en idé. For meg så er det dette som skiller MK ut fra andre yrkeslinjer: media vil du så og si få bruk for i framtiden uansett. Også er det jo et så bredt emne! Du lærer ikke kun om journalistikk, men også film og foto. Derfor følte jeg også at hvis jeg plutselig ville få jobb innen noe annet, ville jeg få mye bruk for MK-fagene. Men så er spørsmålet... Hvor viktig er det å ha MK som hovedfag? Kanskje det bør kun være noe man lærer på siden? Husk at en journalist blir ikke en bra journalist bare fordi personen er flink til å skrive uten skrivefeil - personen må ha kunnskaper om ting for å skrive om noe, ikke sant? Derfor er det viktig å fokusere på basisfagene også. Mange advokater osv har jo blitt flinke forfattere, for de har så bredt ordforråd og vet hva de skriver om. Derfor, så må man jo ikke absolutt ta media for å ville bli noe innen media.

Men den største fordelen ved å gå på media, vil jeg si er de spesielle mulighetene. Vi har fått besøk fra folk fra NRK, VG, frilansere og andre foredragsholdere. Vi skal snart ha en praksis uke hvor vi skal jobbe i et mediarelatert yrke. Da vi skulle ha en foto-oppgave om yrker, ringte noen klassekamerater og jeg til TV2 og spurte om å få ta bilder der. For å få mest mulig utnytte av bildene, måtte vi møte opp i skoletiden. Det fikk vi lov til av lærerne våres, ettersom det var jo innen media. Det er jo det lærerne vil: at vi skal bygge oss opp i mediayrke. Så er du ikke interessert i media, vil jeg ha valgt noe annet. Du bør velge media hvis du kunne tenke deg for flere jobber innen dette faget.

Før hadde jeg et klart valg om å ta studiespess selvom jeg var interessert media, men etter å ha fått egen film på kino osv blir man jo selvfølgelig veldig rettet mot en vei og får mange forhåpninger om framtiden. Grunnen til at jeg også valgte MK er ikke bare fordi "jeg er litt interessert i å ta bilder". Det er fordi jeg er så og si interessert i alt som har med media å gjøre: og jeg vil LÆRE mer om det. Selvfølgelig må du ikke elske alle MK-fag for å ta denne linjen, men du bør ha en lyst for å lære ting. Det er jo det skole er for. Dette er også å viktig å tenke på. Ta MK hvis du VIL lære om fagene, ikke bare fordi du kan mye fra før av. 

I det siste har jeg hatt veldig mange tanker om framtiden. Hva vil jeg gjøre etter MK? Gå på filmskole? Studere medievitenskap? Eller juss? Oslo? Norge? England? USA? Disse tankene surrer rundt i hodet mitt så og si hver eneste dag. Jeg hadde ikke valgt media hvis det ikke inneholdt generell studiekompetanse, for det må man jo ha for å studere videre på universitet eller høyskoler. Enten hvis jeg vil studere media videre, eller noe annet. Litt trygghet må man jo ha. Problemet er vel, at jeg vil alt. Jeg vil gjøre mye og oppleve mest mulig, og ta flest mulig, riktige valg. Jeg er redd for å ikke få til det jeg vet jeg vil, men jeg er også redd for å ikke trives med de trygge valgene. Når alt kommer til alt, så må man bare velge en vei. Det jeg vet, er at jeg må slutte å tenke så mye på framtiden, og heller fokusere på gode karakterer her og nå - for da kan jeg gjøre hva jeg vil senere. Da har jeg ubegrenset med ting jeg kan gjøre i fremtiden. Best å holde mulighetene åpne. Et råd fra meg: Ja, du må velge det du selv føler er riktig, men også tenk fornuftig. Det er tross alt et utdannelsesvalg du tar som har betydning for resten av livet ditt, ikke om du skal velge acne skjerf eller canada goose. 

Du går ikke på skole bare for å få kunnskaper innen jobben din - en utdannelse skal danne hele deg. Den skal gjøre livet ditt enklere på fritiden også, ikke bare på jobb.Ang. utveksling i MK, så var det jo en periode hvor det var 98% sikkert at jeg skulle dra. Ja, det er mulig å dra på utveksling når du går media. Organisasjonen INTO kan finne skoler for deg i utlandet som inneholder mye mediefag, men det er rådgiver som bestemmer om året ditt blir godkjent. Det er viktig å prate med rådgiveren hvis du skal på utveksling. En av grunnene til at jeg valgte å ikke dra er fordi det blir en del fag og ta som privatist, og det er nok av fag å holde med i 3. året når du tar igjen fagene som er på studiespess.

Håper dette var til hjelp for noen av dere. :-) Bare still spørsmål hvis dere lurer på noe!

What defines you?

Dette må være den mest inspirerende videoen jeg noen gang har sett. 

Les mer i arkivet » April 2018 » Januar 2018 » Juli 2017
+ legg meg til som venn

Hei! Her kan du skrive litt om deg, din blogg og dine interesser. Du kan også skrive epostadressen din her :-) Håper du liker designet!